<

Stichting Wetland Cats


Stichting Wetland Cats vangt katten op die nergens meer terecht kunnen. Iedere kat heeft zo zijn verhaal. Deze dieren kunnen niet herplaatst worden en mogen hier de rest van hun leven van een gelukkig en veilig kattenleven genieten.


Hun redding: medische zorg, goede voeding, dagelijkse verzorging en parasieten bestrijding.


In tegenstelling tot veel andere organisaties gaan wij wederom niet voor onnodige luxe, maar blijven dicht bij de basisbehoeften die dieren nodig hebben om een gelukkig en dierwaardig leven te leiden.


Geen luxe beheerderswoning, geen poespas en al zeker geen strijkstokken. Alles wordt in zijn geheel en rechtstreeks aan de dieren besteed.Hoe het is begonnen


Op de locatie "kattenopvang" hadden wij pony's en paarden staan. Met deze dieren zijn wij hobbymatig les gaan geven. Ons eerste poesje was door wandelaars in de polder gevonden. Ze was nog erg klein en was onderkoeld, moe en hongerig. Een paar maanden later werd er een thuis gezocht voor twee verwilderde katten, dit via Stichting Zwerfkat Gouda. Dat waren dus de volgende. Er moest een boerderij afgebroken worden in verband met de nieuw aan te leggen N207. De mensen waren weg, maar hadden vijf verwilderde boerderijkatten achtergelaten. Anja is toen deze dieren gaan voeren. Toen de provincie aangaf het pand te gaan slopen Hebben we vangkooien geleend van de kattenstichting, deze hebben toen geholpen met het vangen van deze dieren. Ze hebben nog vele jaren een gelukkig en goed leven gehad. Daar doe je het voor, zeg ik maar.


Toen we dankzij de randweg een deel van onze overburen Van Wissen konden kopen hebben we geen moment getwijfeld en alles in werking gezet om dit te realiseren. De paarden werden toen verhuisd naar het nieuwe pand en de poezen hadden het rijk alleen. Toen is het snel gegaan, alles is ingericht voor de poezen. Een speciaal hek op de duiker, verblijven, mandjes, verwarming enz enz. En natuurlijk meer opvang.Geweldig vind ik het zelf!
Hoe gek kun je zijn vragen mensen zich soms af.

Nou, wat de katten betreft is niks te gek!